BRYNET – 16 GÅRDHAVEHUSE

Brynet Gårdhavehuse er en mindre bebyggelse bestående af 16 gårdhavehuse, som omkranser en regnvandssø i det vestlige Holbæk. Alle boligerne ligger med udsigt til søen og et stort fælles grønt område. Bebyggelsen består af 4 klynger à 4 boliger – alle identiske med meget få variationer.

Brynet gårdhavehuse fremtræder med hvide, pudsede facader i kombination med detaljer og felter i sort træbeklædning. Hver bolig har en lille forhave mod Brynet og en privat terrasse mod det fælles grønne område. Adgang til boligen sker via et overdækket indgangsparti, som indgår i åben forbindelse med carporten. Jf. krav i lokalplanen er boligernes opholdsareal (gårdhave/terrasse) og carport indesluttet i den enkelt boligenhed indenfor dens sokkelaftryk og er således en del af dennes arkitektur.

Bebyggelsen er udført med ensidig taghældning beklædt med sort listedækket tagpap. Springet i tagene skyldes, at hver enkelt bolig er tilpasset det naturlige terræn og således tages hensyn til niveaufri adgang til alle boliger.

Den høje facade har facadepartier, der maksimerer lys og udsigten mod søen og alle partier er i vedligeholdelsesfrit materiale.

Bebyggelsens råhuskonstruktion er udført af lette træelementer i kombination med en isolerende, pudset, ikke bærende klimaskærm.

Hver bolig er opført med entre, bryggers, køkken/alrum, 2 soveværelser og et indeliggende badeværelse med ovenlys over brusehjørnet. Boligernes design er fleksibelt med mulighed for et ekstra værelse (og et således minimeret køkken/alrum). Opholdsstuen har højt til loftet og store vinduespartier, som sørger for masser af dagslys. Boligerne er energieffektive med 400 mm isolering i loft og gulv samt gulvvarme og ventilationsanlæg for godt indeklima.