HØEDVEJ | HANDICAPVENLIG TILBYGNING

LONE BACKS | Arkitekter bidrager Holbæk Kommunes ergoterapi, med eksempelvis en handicapvenlig tilbygning som denne, til borgere, som i forbindelse med fysiske handicaps gives mulighed for at blive i eget hjem. Der er i disse tilfælde brug for rådgivning i forbindelse med handicapvenlige indretninger, tilgængelighed til boligen og samt bistand og rådgivning til Holbæk Kommune i forbindelse med byggeriet.

På Høedvej er løsningen blevet en handicapvenlig tilbygning til den eksisterende bolig med allerede handicapvenlig indretning af et stort badeværelse samt et værelse som kombineret opholdsrum og soveværelse med plads til handicaphjælper og alle nødvendige hjælpemidler. Der er i indretningen lagt meget vægt på udsyn til både terrassen, haven og himlen. Dagslyset spiller en meget væsentlig rolle med mulighed for at kunne opleve døgnet mod flere verdenshjørner og i taget er et ovenlys placeret over sengen med kig til sol og stjerner.

Tilbygningens sorte beklædning er valgt som kontrast til den eksisterende boligs gule murstensfacade. Og den sorte farve er gennemført på træterrassen og rampen – også i træ, som sikrer fuld tilgængelighed til det højtliggende stueplan over den eksisterende kælder. Vinduerne er valgt med hvide rammer og i et format, som man genkender fra vinduer i murstensfacaden. Tagbelægningen er bølgeplader i fibercement som matcher, den eksisterende tagbelægning.

Den sorte tilbygning er blevet et element som markerer sig tydeligt mod vejen og adgangen til boligen. Den er placeret her for at skabe mulighed for nem og direkte adgang fra parkering med HC-bus og fordi der herfra er adgang til den samlede bolig via tilbygningens forgang. To mindre værelser i den eksisterende bolig er slået sammen. På den måde er boligens helhedsplan opgraderet og sammenhængende.