WEGENERS HAVE – Rækkehuse i to plan

Det tidligere Wegenersminde er et fantastisk naturområde, som er udlagt til et større boligområde med rækkehuse. Her findes rækkehuse i ét plan mod syd og mod nord dette område. Et område, som afgrænses af en allé af fredet røn. Her er hovedparten af rækkehusene i to plan placeret og derfor også har en smuk udsigt over de åbne marker og Holbæk Fjord. 

Boligområdet er en del af et større projektbyggeri: Wegeners Have, beliggende i Holbæk Øst og opført i 2020-2021.

Boligerne er opført som rækkehuse i to plan og placeret i klynger af 4. Her forskydes hver enkelt bolig i rækken og således arkitektonisk underordner sig det smukt kuperede terræn. I arkitekturen er der lagt vægt på at skabe en uhindret udsigt til bebyggelsens naturområder med søer, de kuperede fællesområder og naturen ude omkring. Alle boliger har derfor gennemkig på begge etager via vinduespartier i storformat både i stueplan og på førstesalen. Fra alle værelser er der adgang til egen lille have eller altan.

I den varierede bebyggelse findes to typer boliger, begge med et boligareal på ca. 145 m². Boligtype 1 er i stueplan indrettet med et stort opholdsrum med stue og køkken i åben forbindelse, samt bad og bryggers. Førstealen er indrettet med tre værelser, et åbent stuemiljø og et større badeværelse. Type 2 er den omvendte model, hvor der i stueplan er værelser, bryggers og bad og på førstesalen en stor åben stue og køkken-alrum. Begge boligtyper har adgang til tagterrasse over carportene mod syd eller vest og altaner til modsatte sider.

Facaderne er beklædt med flot naturskiffer i varieret mønster og med felter i sort træ. Altaner fremstår i glas for at give bedst muligt udsyn.