WEGENERS HAVE – Rækkehuse i et plan

Det tidligere Wegenersminde er et fantastisk naturområde, som har baggrund i en lokalplan for hele området tilbage i 2007. Dette vestliggende areal i Wegeners Have er nu udlagt til et større boligområde med rækkehuse. Her indgår ét plans huse mod syd, og rækkehuse i to plan mod nord. Den øvrige del af projektarealet mod øst er fortsat ubebygget.

Rækkehusene i ét plan er den første etape af denne større udstykning i Wegeners Have. De har en usædvanlig beliggenhed, omgivet af fredede marker og udsigt over kystlandskabet og Dragerup Skov. En central karakteristika ved området er to smukke søer, som er blevet bevaret og giver bebyggelsen en helt særlig atmosfære og charme.

Boligerne er samlet i klynger af 3, hvor hver enkelt bolig forskydes i rækken og underordner sig det kuperede terræn i Wegeners Have. Således giver arkitekturen et præg af gårdhavehuse med en i højere grad privat og uforstyrret terrasse, som også har adgang fra husets køkken/alrum. 

Hver bolig er velindrettet med to værelser, stue, køkken-alrum, badeværelse og bryggers. Ved indgangen til boligen er der adgang til et bryggersrum eller et ekstra toilet/badeværelse. Alle rum i boligerne er udstyret med havedøre og store vinduespartier. Dette giver beboerne en uhindret udsigt til den smukke omgivende natur i nærheden. Boligstørrelserne kan variere mellem 118, 122 og 148 kvadratmeter. Beboerne har altså rig mulighed for at finde en bolig, der passer til deres individuelle behov.

Bebyggelsen er kendetegnet ved mørke murstensfacader, en ensidig taghældning og med solceller integreret i tagpapfladen. Dette arkitektoniske design fremmer en naturlig integration med det omkringliggende landskab og skaber en bæredygtig boligløsning med moderne komfort og funktionalitet.

Wegenersminde er en bemærkelsesværdig transformation af et naturskønt område til et moderne og attraktivt boligområde. Det forener hensynet til naturen og landskabet med nutidig arkitektur og funktionalitet. Projektet fremhæver kvaliteten af livet for beboerne og styrker samhørigheden i det lokale samfund.